Hvad er WordPress?

WordPress er et Open Source blogging/CMS (Content Management System), som er licenseret under GPLv2, som betyder at enhver kan bruge og/eller redigere softwaren helt og aldeles gratis.

Softwaren blev i 2003, mere præcist d. 27. maj, 2003, udgivet i sin allerførste version. Oprindeligt var ideen til WordPress at det kun skulle bruges til at udgive blogs, men senere hen har tusindvis af udviklere verden over, taget WordPress til sig som deres foretrukne CMS.

Det som har været med til at gøre WordPress så populært, er uden tvivl deres meget simple og brugervenlige tilgang til håndtering af indhold på websites. Dét, sammen med at det er skrevet i programmeringssproget PHP, som ligeledes er Open Source.

WordPress er ligeledes let at installere, og du behøver som udgangspunkt ikke at skulle være programmør eller et computer-geni, for at komme i gang.

Det anslås, at over 34% af alle hjemmesider er drevet af WordPress-software.

Plug 'n Play

Til WordPress findes der hundredtusindvis af såkaldte "plugins". Disse plugins giver flere funktionaliteter til en standard WordPress-installation. Eksempelvis er WooCommerce et plugin, som gør at din simple WordPress-hjemmeside nu kan fungere som en decideret webshop, med mulighed for betaling, ordrebehandling, produkt- og lagerhåndtering.

Designfrihed

Ligesom med plugins til WordPress, så findes der også utallige færdigudviklet designs hertil. Nogle af dem koster penge, hvorimod andre er gratis. Derudover, har man også selv mulighed for, hvis man har lidt teknisk-snilde (læs: kan kode lidt HTML + CSS og forstå basic PHP) selv at lave sit eget design dertil.

Hvilke forretninger kan have gavn af WordPress?

Det korte svar er alle. I princippet. Med en WordPress-hjemmeside, kan man nemlig drive bl.a.

  • Webshops
  • Blogs
  • Portfolios
  • Sociale netværk
  • Forums
  • Firma-website

Når vi her skriver, at WordPress kan bruges af alle typer forretninger (i princippet), så er det fordi at vi mener at det måske på længere sigt, bedre kan svare sig med en anden løsning. Eksempelvis, hvis du driver en webshop. Her kan WordPress med WooCommerce-plugin være en rigtig god start. Men du kan risikere at vokse dig ud af platformen ret hurtigt.

Mmmh.. cookies 🤤
Hvis vi ikke allerede selv har spist dem, så byder vi gerne på en cookie!

Acceptér Læs mere