Hvad betyder “Open Source”?

Når man snakker "Open Source", så betyder det, direkte oversat "åben kildekode". Det betyder, at den kode som programmøren bag har skrevet, er blevet udgivet til fri afbenyttelse, helt gratis.

Det har sine klarer fordele, eksempelvis, at flere programmører verden over, kan hjælpe med udviklingen, sikkerheden og tests af systemet.

Open Source giver alle ret til at

  • Se kildekoden bag
  • Bruge softwaren
  • Ændre i kildekoden
  • Videredistribuerer softwaren

Den danske stat + Open Source = ❤️

Det officielle Danmark, herunder også de danske kommuner, har taget Open Source-konceptet til sig. Det er billigere og kan lettere integreres. Derudover, belønner det danske og lokale talenter.

Open Source er mere effektivt

Lad os tage et eksempel - for nemhedens skyld, så lad os bruge en cykel som eksempel. Vi leger nu, at vi køber en "Closed Source"-cykel. De betyder, at vi ikke selv må lave modificeringer på cyklen - det skal virksomheden bag cyklen klare for os. Men hvis vi derimod køber en Open Source-cykel, så må vi tilpasse, modificere og ændre alt på cyklen, som vi har lyst til.

Når software udgives som Open Source, så betyder det, at der er langt flere som bruger tid på at udvikle, vedligeholde og optimere softwaren. Det gør det klart mere effektivt, end hvis der f.eks. sad én virksomhed og klarede de ting.

FAT KID + Open Source = 😍❤️

Her i huset, arbejder vi nemlig udelukkende i Open Source systemer, som bl.a. WordPress, PrestaShop og selvfølgelig Magento.

Mmmh.. cookies 🤤
Hvis vi ikke allerede selv har spist dem, så byder vi gerne på en cookie!

Acceptér Læs mere